Latex Spuitwerk

Strakke en gladde wanden en plafonds met latex spuittechniek

Strakke en gladde wanden en plafonds met latex spuitwerk

Heb je een bestaande woning waar je de wanden en plafonds van wilt laten witten? Of heb je een nieuwbouwwoning laten bouwen en moeten wanden en plafonds strak in de latex gezet worden? De klassieke wijze van latex aanbrengen is door middel van een roller en eventueel een kwast. Een nadeel van deze methode is dat het veel werk is, niet altijd even gemakkelijk om uit te voeren en er is geen garantie op een egale en strakke wand of plafond. Veelal blijf je strepen en aanzetten zien en dit maakt het al minder strak. Een goed alternatief is latex spuitwerk.

Wat is latex spuitwerk?

Zoals het begrip al aangeeft, latex spuitwerk is latex spuiten van wanden en plafonds. Er komt geen roller en kwast meer aan te pas, maar met een professionele verfspuit wordt de ondergrond egaal en glad gespoten met latex. Verfspuiten is naast het feit dat het resultaat beter is, ook nog eens goedkoper. Dit komt omdat spuiten van latex minder arbeidsintensief is dan latex rollen. Een schilder die het plafond moet witten, zal op een trap of steiger constant in een ongemakkelijke houding moeten staan. Als professioneel stucadoorsbedrijf zijn wij gespecialiseerd in latex spuitwerk, met name van grote oppervlaktes van 200 m² en meer. Je mag van ons hoogwaardige kwaliteit verwachten. Doordat wij met professionele materialen werken en onze medewerkers uiterst vakkundig zijn, is je woning in zeer korte tijd voorzien van egale en strakke wanden en plafonds.

Ondergrond voor spuiten van latex

Het spuiten van muren en plafonds kan op diverse ondergronden. Wanneer een muur voorzien is van nieuw stucwerk, dan is dit de beste ondergrond voor het beste eindresultaat. Maar ook andere ondergronden zijn geschikt voor latex spuitwerk, zoals gipsplaten, betonnen muren en spachtelputz. Voor sommige ondergronden is een lichte voorbehandeling nodig of dient de muur of plafond eerst glad gemaakt te worden. Bij een ondergrond met structuur is er het risico is dat de ondergrond door het spuitwerk heen te zien is. Maar ook hiervoor kunt je ons inschakelen. Als stucadoorsbedrijf zijn wij een kei in het stucwerk en glad maken van ondergronden. In de meeste gevallen spuiten wij twee lagen latex voor een goede dekking en lange levensduur van de gespoten muren en plafonds. Het is ook mogelijk dat nadien de muren en plafonds nog bewerkt worden met een impregneermiddel voor optimale bescherming.

Soorten latex

Bij ons kun je kiezen voor diverse soorten latex voor op je muren en plafonds. Welk soort latex je wenst is natuurlijk gebonden aan persoonlijke smaak. Maar toch is het handig om te weten uit welke soorten latex je kunt kiezen en hoe functioneel een bepaalde soort latex is. Ten eerste kun je kiezen uit matte latex. Dit is een geliefde soort latex die veel wordt gekozen voor plafonds. Het grootste voordeel van matte latex is dat de verf het licht verzacht en je daardoor geen last van een weerspiegeling hebt. De matte structuur van de latex geeft een vorm van intimiteit en gezelligheid. Het is ook de beste soort latex om onregelmatigheden van de ondergrond goed te maskeren. Daarentegen is matte latex wel minder goed wasbaar en kan het uiterlijk zelfs aangetast worden door wrijving. Daarom wordt voor muren vaak gekozen voor latex in zijdeglans of hoogglans. Zijdeglans latex is een goed alternatief voor een matte afwerking en kan goed in woonkamers en slaapkamers gebruikt worden. Zijdeglans latex reflecteert iets meer en is bovendien veel beter schoon te houden. Omdat zijdeglans latex geschikt is voor vrijwel iedere ruimte in huis, is het een zeer populaire muurverf. Met hoogglans latex bereik je een stijlvolle en luxueus uitziende uitstraling van je muren. Door de hoge reflectie van de latex zullen kleine ruimtes zelfs optisch groter lijken. Wil je hoogglans latex laten aanbrengen, dan is een onberispelijke ondergrond nodig. Wanneer een ondergrond niet glad en egaal is, zul je dit met een hoogglans verf altijd zien. Hoogglans latex is zeer geschikt voor ruimtes die je regelmatig schoonmaakt, zoals de badkamer, keuken en de gang. Ondanks dat de muren vaker schoongemaakt moeten worden, zorgt de hoogglanslaag voor een helder en straks resultaat. Uiteraard kun je bij ons wel kiezen voor veel verschillende soorten kleuren latex.

Waar moet je bij latex spuiten aan denken?

Latex spuiten heeft vele voordelen. Het is sneller en daardoor ook goedkoper dan op de traditionele wijze met een roller verven. Maar het belangrijkste is dat het eindresultaat veel beter is. De aanzetten van de roller zullen niet te zien zijn en ook zul je geen strepen of banen van de roller meer op je muren en plafonds ontdekken. Latex spuitwerk belooft het meest strakke en gladde resultaat dat je maar kunt wensen. Toch moet je met enkele zaken rekening houden voordat je latex spuitwerk laat aanbrengen. Het spuiten van muren en plafonds zorgt voor veel spuitnevel. Dit houdt in dat je wel veel moet afplakken, meer dan wanneer je de muren en plafonds met een roller gaat witten en mogelijk meer schoonmaakwerk. Dit is overkomelijk als je weet dat het eindresultaat nagenoeg perfect zal zijn. Verder is het belangrijk welke soort wanden je hebt. Het soort ondergrond is hier uiteraard van belang, maar ook hoe glad een wand is. Spuitklare en sausklare wanden zijn de meeste perfecte ondergrond voor het spuiten van latex. Anders is dit bij behangklare wanden. Dit zijn ondergronden die voldoende zijn om behang op aan te brengen, maar voor latex spuiten niet. Deze wanden kunnen nog voorzien zijn van oneffenheden en beschadigingen. Laat je hierop latex spuiten, dan is dit na verloop van tijd altijd terug te zien. Het is daarom belangrijk om een behangklare wand eerst spuit- of sausklaar te laten maken voor een goed eindresultaat. Wil je muren in een nieuwbouwwoning laten verfspuiten, dan moet je letten op het vochtgehalte in de muren. Dit zijn vaak werkende wanden die eerst goed moeten drogen. Wanneer er te snel stucwerk wordt aangebracht, zullen er al snel scheuren ontstaan. Het is dus belangrijk dat de wand niet meer ‘werkt’ en dat eventuele scheuren in het stucwerk eerst gerepareerd worden.

Spuiten van muren en plafonds door Molenaar & Schilder

Wij zijn een stucadoorsbedrijf met meer dan 25 jaar ervaring in latex spuitwerk voor plafonds en muren. Wil je een bepaalde ruimte in huis laten spuiten of wil je je gehele woning van latex spuitwerk voorzien, dan kies je bij ons voor hoogwaardig kwaliteit en vakwerk. Onze medewerkers gaan voor jou vol enthousiasme aan het werk met als einddoel een perfect eindresultaat te behalen. Wij bieden kwaliteit en service tegen een scherpe prijs. Naast latex spuitwerk kun je ook bij ons terecht voor het stucwerk en alle andere vormen van wand- en plafondafwerking. Als je het spuiten van muren en plafonds overweegt, neem dan telefonisch of via het online contactformulier contact met ons op voor meer informatie of vraag bij ons een offerte op.

Latex spuitwerk en het sausen van wanden en plafonds

WhatsApp met Marco